Jdi na obsah Jdi na menu

Nová cisterna v Chotyni

1. 3. 2012

 

SDH Chotyně dostane v tomto roce novou cisternovou automobilovou stříkačku. Díky společnému projektu s obcí Hainewalde, který se jmenuje „Přeshraniční spolupráce v ochraně před povodněmi Chotyně – Hainewalde“, získala obec dotaci ve výši 241.833,- Eur, za kterou nakoupí nejen novou stříkačku (216.000,-Eur), ale i nezávislý komunikační systém s vysílačkami a vybavení hasičů pro práci na vodě. Kromě vybavení obou jednotek dobrovolných hasičů Chotyně a Hainewalde jsou plánována také společná cvičení a prezentace hasičské techniky.

První koordinační setkání s německými partnery se konalo v Chotyni dne 16. ledna. Jednání se účastnili zástupci obou obcí i jednotek dobrovolných hasičů. Na této schůzce byla domluvena konkrétní forma spolupráce a naplánovány termíny pro společná setkání a cvičení.

Saští hasiči se svou technikou a kolegy se zúčastní Slavností Víly Nisanky a oslav založení SDH Chotyně, hasiči společně absolvují cvičení pro práci na vodě a výcvik dýchací techniky na polygonu v Žitavě. Hainewaldští hasiči požádali Chotyňáky o účast na oslavách 140. výročí založení SDH Hainewalde v červnu 2012.

                              logo_eu.jpg   logo_ziel-3.jpg